Door: Esmeralda van Werkhoven, Gianiro Picus, Jeffrey van Loon, Pleuni Smits, Sacha de Greef.

“Farm of the People is een restaurant experience waar gasten worden behandeld als het voedsel dat ze consumeren. In dit specifieke concept staat het eten van vlees en de veehouderij centraal. Mensen worden een experience-gebouw (gelijkend aan een moderne boerderij) ingeleid en krijgen daar te maken met allerlei factoren die op een echte vleesboederij ook gelden. Denk daarbij aan weinig bewegingsruimte, eten door een hek, warmte of juist veel kou, onpersoonlijke behandeling (nummer van velen) en lawaai van soortgenoten.

Uiteindelijk proberen we met dit concept mensen te choqueren en zo na te laten denken over wat hun eten allemaal meemaakt. De andere kant van het verhaal zien.

Juist omdat er ook vlees geserveerd wordt in het restaurant worden de klanten face to face geconfronteerd met consumptie en ervaring.

Uiteindelijk gaat het wel om een ervaring waar mensen van kunnen leren. Het concept is dan ook bedoeld om een bijzondere ervaring te zijn en niet een hele angstige of onplezierige.”

Tweedejaars project bij Avans CMD ‘s Hertogenbosch 2020/2021.